Tips van belastingadviseur Peter de Gier: slimme belastingbesparing voor ZZP'ers

Geplaatst op 25-10-2023

Categorie: Financieel

 

Introductie: wie is Peter de Gier en waarom zijn zijn tips belangrijk voor ZZP'ers?

Interviewer: Goedemiddag, meneer De Gier. Dank u wel dat u vandaag de tijd neemt om met ons te praten over belastingbesparing voor ZZP'ers. Kunt u zichzelf kort voorstellen?

Peter de Gier: Natuurlijk, graag. Ik ben Peter de Gier, belastingadviseur bij Wegwijs Boekhouders Den Haag. Met meer dan twee decennia ervaring in belastingadvies, heb ik veel ZZP'ers geholpen om hun belastingen te optimaliseren en te besparen. Het is altijd een plezier om mijn kennis te delen en anderen te helpen geld te besparen.


Belastingaftrek voor zakelijke kosten

Interviewer: Wat is de eerste tip die u ZZP'ers zou geven om belasting te besparen?

Peter de Gier: Een van de belangrijkste manieren waarop ZZP'ers belasting kunnen besparen, is door alle zakelijke kosten correct te registreren en af te trekken. Dit omvat niet alleen grote uitgaven zoals kantoorhuur, maar ook kleinere kosten zoals kantoorbenodigdheden en zelfs reiskosten.


Maak gebruik van investeringsaftrek

Interviewer: Wat kunt u ons vertellen over investeringsaftrek en hoe kan dit ZZP'ers helpen?

Peter de Gier: Investeringen in bedrijfsmiddelen zoals computers, gereedschap of machines komen in aanmerking voor investeringsaftrek. ZZP'ers kunnen gebruikmaken van verschillende regelingen zoals de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) om een deel van de investeringskosten terug te krijgen via belastingvermindering.


Optimaliseer uw zelfstandigenaftrek

Interviewer: Wat is zelfstandigenaftrek en hoe kunnen ZZP'ers dit optimaliseren?

Peter de Gier: Zelfstandigenaftrek is een vast bedrag dat ZZP'ers van hun winst mogen aftrekken voordat de inkomstenbelasting wordt berekend. Het is belangrijk om te zorgen dat u voldoet aan alle voorwaarden om deze aftrek te kunnen claimen. Een ervaren belastingadviseur kan u helpen om te bepalen hoe u het maximale bedrag aan zelfstandigenaftrek kunt benutten.


Denk aan fiscale reserves

Interviewer: Kunnen ZZP'ers gebruikmaken van fiscale reserves?

Peter de Gier: Ja, zeker. ZZP'ers kunnen fiscale reserves opbouwen voor toekomstige investeringen of om fluctuaties in hun inkomen op te vangen. Door een fiscale reserve aan te leggen voor bijvoorbeeld onderhoud van bedrijfsmiddelen, kunnen zij belasting besparen in jaren waarin de winst hoger is.


Profiteer van kleineondernemersregeling (KOR)

Interviewer: Kunt u ons vertellen over de Kleineondernemersregeling (KOR) en hoe deze van toepassing kan zijn voor ZZP'ers?

Peter de Gier: De KOR is bedoeld voor ondernemers met een jaarlijkse omzet onder een bepaalde grens. Onder de KOR kunnen ZZP'ers in aanmerking komen voor een belastingvermindering of zelfs volledige vrijstelling van omzetbelasting (btw). Het is essentieel voor ZZP'ers om te berekenen of de KOR voordelig is voor hun specifieke situatie.


Conclusie: besparen door slim belastingbeleid

Interviewer: Dank u wel voor al deze waardevolle informatie, meneer De Gier. Het lijkt erop dat met de juiste kennis en begeleiding, ZZP'ers aanzienlijke bedragen aan belasting kunnen besparen.

Peter de Gier: Graag gedaan. Het is inderdaad mogelijk om belasting te besparen door slim belastingbeleid. Het is belangrijk voor ZZP'ers om zich bewust te zijn van alle mogelijkheden en om professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat ze optimaal profiteren van alle belastingvoordelen waar ze recht op hebben.


Dit was een informatief gesprek met Peter de Gier, een ervaren belastingadviseur bij Wegwijs Administratie Den Haag, waarin hij waardevolle tips deelde voor ZZP'ers om belasting te besparen. Het correct begrijpen en toepassen van deze belastingbesparende strategieën kan aanzienlijk helpen bij het maximaliseren van de winst en het laten groeien van een succesvolle onderneming.